neem contact met ons op 085 773 20 85
VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLING-SOVEREENKOMST

Arbeidsrecht

Alles over een vaststellingsovereenkomst

Alles over een vaststellings-overeenkomst

Een arbeidsovereenkomst eindigt in veel gevallen op dezelfde manier als zij tot stand is gekomen: met instemming van beide partijen. De gemaakte afspraken omtrent de beëindiging van de arbeidsovereenkomst worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Aangezien u met het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst zelf met uw ontslag instemt, is het belangrijk dat de voorwaarden juist zijn en om de vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een advocaat. Inhoudelijk voldoen namelijk veel overeenkomsten niet aan de benodigde vereisten. Dit kan onder andere tot gevolg hebben dat het recht op uw WW-uitkering komt te vervallen.

Vaststellingsovereenkomst controleren

Vaststellings-overeenkomst controleren

In een vaststellingsovereenkomst worden de belangrijkste afspraken over de wijze van beëindiging van de arbeidsovereenkomst vastgelegd. Denk hierbij aan:
De afspraken moeten recht doen aan uw belangen als werknemer. Daarnaast moet het in overeenstemming zijn met uw arbeidsovereenkomst en de CAO die eventueel van toepassing is. Het is verstandig hier goed naar te laten kijken voordat u met de vaststellingsovereenkomst akkoord gaat.

Advocaat vaststellingsovereenkomst

Advocaat vaststellings-overeenkomst

Heeft uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aangeboden? Wacht dan nog even met tekenen. Een kleine fout in uw vaststellingsovereenkomst kan namelijk zeer nadelige gevolgen hebben voor u. Onze gespecialiseerde advocaten helpen u hier graag mee verder en kunnen de aangeboden vaststellingsovereenkomst voor u nakijken. In de meeste gevallen stelt de werkgever u zelfs een budget te beschikking om de vaststellingsovereenkomst juridisch te laten controleren.

Heeft u een vraag voor ons?

SPRAAQ gebruikt uw gegevens alléén om contact op te nemen.

SPRAAQ logo
Shopping Basket

neem contact met ons op
085 773 20 85

LinkedIn logo
Call Now Button