neem contact met ons op 085 773 20 85

Faillissement aanvragen

incasso

Alles over faillissement aanvragen

Wordt u als ondernemer geconfronteerd met wanbetalers? Dan kunt u als schuldeiser het faillissement van uw niet betalende klant aanvragen! Een advocaat faillissement kan u hierin ondersteunen.

VOORWAARDEN FAILLISEMENTSAANVRAAG

Voor het aanvragen van het faillissement gelden er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

Als er cumulatief aan deze voorwaarden is voldaan kunt u de faillissementsprocedure tegen uw schuldenaar starten.

VERZOEKSCHRIFT TOT FAILLIETVERKLARING

Om de faillissementsaanvraag te starten moet u via een faillissement advocaat een verzoekschrift tot faillietverklaring indienen bij de rechtbank die hiertoe bevoegd is. Nadat u het verzoekschrift heeft ingediend bij de rechtbank wordt er een datum en tijdstip ingepland voor een zitting. Naast de kosten voor een advocaat dient u ook griffierecht te betalen aan de rechtbank. Griffierechten zijn vaste kosten, die jaarlijks opnieuw worden vastgesteld en raadpleegbaar zijn op de website www.rechtspraak.nl. Voor de advocaatkosten voor aanvragen van een faillissement is meestal prima een vaste prijs te maken.

Na het indienen van het verzoekschrift worden u (en eventuele andere schuldeisers) en de schuldenaar opgeroepen om te verschijnen op zitting. De praktijk leert dat onder druk van een faillissementsaanvraag de schuldenaar eindelijk in beweging komt en alsnog de vordering integraal voldoet of een betalingsregeling willen treffen. Indien u als schuldeiser een betalingsregeling een wenselijk oplossing vindt, is het mogelijk om de zaak ‘aan te houden’. Dit houdt in dat de inhoudelijke behandeling van de zaak wordt uitgesteld. De termijn voor aanhouding is maximaal acht weken. In deze periode kan onder de druk van de faillissementsaanvraag het verschuldigde worden voldaan door de schuldenaar. Een faillissementsaanvraag is dus een ultiem pressiemiddel om uw schuldenaar tot betaling te dwingen!

ZITTING EN UITSPRAAK

Mocht er geen betaling of een betalingsregeling volgen, dan komt er een zitting. Tijdens de zitting mag de advocaat van u als schuldeiser eerst het verzoek faillietverklaring toelichten. Daarna wordt de schuldenaar als deze aanwezig is in de gelegenheid gesteld om zijn of haar verweer mondeling naar voren te brengen. In veruit de meeste gevallen doet de rechter tijdens de zitting zelf uitspraak. Hierop zijn twee uitkomsten mogelijk:

ADVOCAAT FAILLISSEMENT

Heeft u een niet betalende klant die maar met smoesjes blijft komen of gewoon niets meer van zich laat horen? De ervaren faillissementrecht advocaten van SPRAAQ Advocaten in Almelo kunnen u helpen met het effectief incasseren van uw vordering(en) door het aanvragen van het faillissement van uw schuldenaar.

Heeft u een vraag voor ons?

SPRAAQ gebruikt uw gegevens alléén om contact op te nemen.

SPRAAQ logo
Shopping Basket

neem contact met ons op
085 773 20 85

LinkedIn logo
Call Now Button