Direct juridisch advies nodig? Bel 085 773 20 85

Alles over ondernemingsrecht

gespecialiseerd in ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een onderdeel van het civiele recht dat zich bezig houdt met alle facetten van rechtspersonen. Het is eigenlijk een verzamelbegrip voor alle juridische (spel)regels die gelden voor ondernemingen. Een ervaren ondernemersrecht advocaat van SPRAAQ Advocaten kan u onder meer bijstaan en adviseren bij het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten, vennootschapsrechtelijke vraagstukken (omtrent besluitvorming e.d.), geschillen tussen aandeelhouders, bestuurdersaansprakelijkheidskwesties, corporate governance en overnames.

Bespreken Huurovereenkomst winkelruimte

Geschillen tussen aandeelhouders

Binnen een onderneming kan ruzie tussen aandeelhouders uiterst vervelend zijn. Dit kan helemaal nijpend worden als dit geschied in een situatie waarin de aandeelhouders in een 50/50 verhouding tot elkaar staan en de betreffende aandeelhouders ook nog eens beiden bestuurders zijn van de onderneming. Dergelijke hoog oplopende conflicten kunnen zelfs de continuïteit van de onderneming in gevaar brengen. De ondernemingsrecht advocaten van SPRAAQ hebben ruime ervaring met aanhoudersgeschillen en kunnen u in heldere, klare taal voorzien van raad en daad. Ook kunnen op voorhand problemen tussen aandeelhouders door het opstellen van een goede aandeelhoudersovereenkomst. Hierdoor worden de risico’s op langslepende, complexe conflicten verkleind.

Overname advocaat

Het kopen of verkopen van een onderneming is naast een vaak spannende, ook veelal een juridisch complex proces en kent vele valkuilen. Of het nu gaat om een voorgenomen aandelenoverdracht of een activa en/of passiva overeenkomst; deskundige en professionele bijstand bij de aan- of verkoop van een onderneming is aan te bevelen. Wij van SPRAAQ Advocaten begeleiden partijen zowel bij de aan- als verkoop van een onderneming en kunnen het juiste advies geven volgens het ondernemersrecht.

Bestuurders aansprakelijkheid

De bestuurdersaansprakelijkheid heeft zich door de vele rechtspraak de afgelopen jaren gevormd tot een juridisch complexe materie. Dit maakt dat wanneer u te maken krijgt met dit leerstuk specialistische kennis echt noodzakelijk. Kennis die onze ondernemingsrecht advocaat dagelijks up-to-date houdt om u waar nodig optimaal bij kunnen staan.

Advocaat ondernemingsrecht

De ondernemingsrechtadvocaten van SPRAAQ Advocaten zijn door de wol geverfd daar waar het gaan om verschillende facetten van het ondernemingsrecht. Komt u anders eens een kop koffie drinken met één van onze advocaten van SPRAAQ Advocaten en laat u overtuigen.

Over ons gesproken

Heb je een vraag over over ondernemingsrecht?

Ik ga akkoord met de privacyverklaring