neem contact met ons op 085 773 20 85
Geldleningsovereenkomst

Geldlenings-overeenkomst

Ondernemingsrecht

Alles over een geldleningsovereenkomst

Alles over een geldlenings-overeenkomst

De overeenkomst van geldlening is de kredietovereenkomst waarbij de ene partij (de uitlener) zich verbindt aan de andere partij (de lener) een som geld te verstrekken. De lener is vervolgens verplicht om aan de uitlener een overeenkomstige som geld terug te betalen.

Afbetaling

In de geldleningsovereenkomst kunnen verscheidene zaken worden geregeld. Bijvoorbeeld over de afbetaling van de lening. Terugbetaling van het geleende bedrag kan ineens, maar het kan ook in termijnen. Indien hierover niets is geregeld in de geldleningsovereenkomst, regelt de wet dat de geldlening binnen een termijn van zes weken nadat deze is opgeëist terugbetaald dient te worden. Wanneer de vordering opeisbaar is geworden is met name relevant in verband met de mogelijke verjaring van de vordering.

Pand- of hypotheekrecht

Voor de uitlener kan het verstandig zijn om een bepaalde zekerheid op te nemen in de geldleningsovereenkomst voor de terugbetaling van de lening. Dit kan bijvoorbeeld door de vestiging van een pandrecht of een hypotheekrecht.

Rente

Meestal houdt de overeenkomst ook in dat de lener een rente verschuldigd is aan de uitlener. In de wet staat dat partijen de hoogte van de rente schriftelijk moeten vastleggen. Indien dit niet gebeurt, dan bepaalt de wet hoe hoog de rente wordt. Dit is gelijk aan de thans geldende wettelijke (handels)rente.

Advocaat geldleningsovereenkomst

Advocaat geldlenings-overeenkomst

Onze gespecialiseerde advocaten hebben veel ervaring met het opstellen en beoordelen van een geldleningsovereenkomst. Heeft u hier vragen over? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Heeft u een vraag voor ons?

SPRAAQ gebruikt uw gegevens alléén om contact op te nemen.

SPRAAQ logo
Shopping Basket

neem contact met ons op
085 773 20 85

LinkedIn logo
Call Now Button