neem contact met ons op 085 773 20 85

advocaat verplicht?

procesrecht

Alles over advocaat verplicht?

Of het verplicht is om voor een civiele procedure een advocaat in te schakelen, hangt af van het soort zaak waarover de procedure gaat.

PROCEDURE BIJ KANTONRECHTER? GEEN ADVOCAAT VERPLICHT

Zowel als eisende, als gedaagde partij bent u bij een procedure die gevoerd wordt bij de kantonrechter niet verplicht een advocaat in te schakelen. Dit geldt zowel voor natuurlijke-, als rechtspersonen. Onder meer de navolgende zaken vallen onder de competentiegrens (en daarmee bevoegdheid) van de kantonrechter:

Toch is het aan te bevelen om u in een procedure bij te laten staan door een ter zake kundige advocaat, die de fijne kneepjes van het vak en de juridische spelregels kent. Natuurlijk zijn er aan het inschakelen van een advocaat kosten verbonden, maar adequate bijstand levert ook veel op.

PROCEDURE BIJ DE RECHTBANK? MEESTAL ADVOCAAT VERPLICHT

Valt de procedure waarbij u als eisende of gedaagde partij betrokken bent niet onder de competentiegrens van de kantonrechter? Dan bent u zowel als eisende-, als gedaagde partij verplicht u in rechte te laten vertegenwoordigen door een advocaat. Dit geldt dus voor alle (geld)vordering vanaf € 25.000,-, maar ook voor het aanvragen van een faillissement of surseance van betaling. Enige nuance verdient het kort geding. Daarbij geldt dat alleen de eisende partij verplicht is om een advocaat in te schakelen. Als gedaagde partij bent u niet verplicht een advocaat in te schakelen.

ADVOCAAT NODIG?

Heeft u professionele rechtsbijstand nodig om uw vordering op uw wederpartij toegewezen te krijgen? Of juist deskundige hulp nodig om verweer te voeren tegen een ontvangen dagvaarding? De ervaren advocaten van SPRAAQ Advocaten kunnen u hiermee helpen. Komt u anders eens een kop koffie drinken met één van de advocaten van SPRAAQ Advocaten en laat u overtuigen.

Heeft u een vraag voor ons?

SPRAAQ gebruikt uw gegevens alléén om contact op te nemen.

SPRAAQ logo
Shopping Basket

neem contact met ons op
085 773 20 85

LinkedIn logo
Call Now Button