SOCIAAL
ZEKERHEIDSRECHT

Problemen met het UWV? Wij zijn er voor u.

Bij problemen met het UWV kunnen zowel werkgevers als werknemers bij ons terecht. Zo kunnen werkgevers geconfronteerd worden met een loonsanctie die door het UWV is opgelegd. Een loonsanctie kan worden gegeven als het UWV van mening is dat de werkgever onvoldoende heeft gedaan om de zieke werknemer te re-integreren in het eerste of tweede spoor. Het gevolg daarvan is dat na twee jaar loondoorbetalingsverplichting tijdens ziekte alsnog voor een langere periode door de werkgever het salaris van de zieke werknemer moet worden doorbetaald. Wij kunnen u daarbij helpen door bezwaar te maken tegen deze beslissing van het UWV en daarnaast te adviseren over het repareren van de tekortkoming om de loonsanctie zo spoedig als mogelijk op te heffen.

Beslissingen van het UWV in het kader van de re-integratie kunnen ook voor de werkgever die eigen risico drager voor bijvoorbeeld de WIA-uitkeringen is, in het nadeel van de werkgever uitpakken. Wij kunnen werkgevers hierover van advies voorzien en eventueel bijstaan in procedures.

Voor werknemers is het van groot belang om na het einde van de arbeidsovereenkomst aanspraak te kunnen maken op een WW-uitkering. Wij houden daar altijd rekening mee indien wij werknemers bijstaan in kwesties waarbij de arbeidsovereenkomst wordt beƫindigd. Dit maakt altijd onderdeel uit van onze advisering. Mocht u na afloop van uw dienstverband worden geconfronteerd met de situatie dat aan u geen WW-uitkering toekomt, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u daarbij helpen.

Ook indien u een besluit van het UWV ontvangt waarin wordt geoordeeld dat u geen Ziektewet-uitkering of WIA-uitkering ontvangt, adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Wij hebben jarenlang ervaring in arbeidsongeschiktheidskwesties. Juist in dit soort persoonlijke kwesties is het plezierig om een specialist in de arm te nemen die bekend is met het UWV en met de wet- en regelgeving.

Uw SPRAAQ makers

Kirsten Roskam advocaat Almelo
Kirsten Roskam
Stephanie Profijt advocaat Almelo
Stephanie Profijt

Stel hier uw vraag

Heeft u een vraag over dit rechtsgebied? Maakt u dan gebruik van ons vragenformulier en stel geheel vrijblijvend uw vraag.
Bel mij terug

Wij bellen u graag op een voor uw gewenst dagdeel.


Op welk dagdeel mogen wij u bellen?

HEEFT U BEHOEFTE AAN JURIDISCHE BIJSTAND?