Direct juridisch advies nodig? Bel 085 773 20 85

'‘Vanaf dag één was ik meteen in de ban van het ontslagrecht’.'.

Ger Vermeulen
Ger Vermeulen

Resultaatgericht en daadkrachtig in arbeids- en ondernemingsrecht

Gedurende vele jaren ben ik actief geweest in het juridische vak. Eerst meer dan 31 jaar als advocaat. Ik begon op een vooraanstaand kantoor bij de Hoge Raad in Den Haag en vertrok na enige jaren naar het prachtige Twente. Daar werd ik uiteindelijk senior partner bij Damsté Advocaten. Op enig moment vroeg de President van de rechtbank mij of ik rechter in de rechtbank wilde worden. Bijna 14 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt. Ik werd na korte tijd vice-president in de rechtbank en heb zelfs enige tijd met twee collega’s het bestuur van de rechtbank gevormd. Als advocaat en als rechter ben ik bij uitstek civielrechtelijk actief geweest, dus veel ondernemingsrecht, arbeidsrecht en contractenrecht.

Naast het juridische werk ben ik zeer actief geweest In de wereld van het betaalde voetbal. Ik was jarenlang voorzitter van de Tuchtcommissie betaald voetbal. Vele rode kaarten, spreekkoren en andere onregelmatigheden heb ik met anderen be- en veroordeeld. Meer dan vier jaar heb ik mogen acteren als lid van de Raad van Commissarissen van de KNVB. Ik was nauw betrokken bij onder meer het Nederlands elftal en heb het elftal zowel in Nederland als in het buitenland vanuit die functie gevolgd. Sinds enkele jaren ben ik na benoeming door de Minister lid van een commissie die adviseert over de aardbevingsproblematiek in onder meer Groningen. In september 2019 heb ik mijn functie als rechter neergelegd. Ik vond het na al die jaren mooi geweest. Al snel kreeg ik daarna de mogelijkheid om mijn kennis en ervaring weer aan te wenden in de advocatuur. Met veel genoegen heb ik er voor gekozen om mij als adviseur te verbinden aan SPRAAQ advocaten in Almelo. Een relatief klein kantoor met 4 advocaten waar gedreven en met veel oog voor de belangen van de cliënt keihard wordt gewerkt in een open en collegiale sfeer. Het is een genoegen om in die omgeving zowel voor de advocaten als hun cliënten als klankbord te mogen fungeren.

Nederlandse orde van advocaten

Ger heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdgebied geregistreerd:

  • adviseur arbeids- en ondernemingsrecht

Ger is lid van

  • Rotary Ambt Almelo
  • Technische Commissie Bodembeweging, adviesorgaan Minister en bewoners met betrekking tot aardbevingen
  • Ledenraad Rabobank Noord West Twente
  • De Commissie van Beroep NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingconsulenten) in de hoedanigheid van voorzitter

Heeft u een vraag aan Ger

Ik ga akkoord met de privacyverklaring