Direct juridisch advies nodig? Bel 085 773 20 85

'‘Vanaf dag één was ik meteen in de ban van het ontslagrecht’.'.

Robert Kroon
Robert Kroon

Resultaatgericht en daadkrachtig in ondernemingsrecht

Robert Kroon volgde de studie rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na zijn afstuderen was hij een aantal jaren actief als jurist bij een rechtsbijstandverzekeraar en advocaat in het zuiden van het land. Eind 1997 werd hij aangetrokken door Damsté/Spoor/Sanders Vermeulen advocaten in Almelo en trad daar in 2000 toe tot de maatschap. Robert begeleidde de achtereenvolgende fusies van zijn kantoor tot Damsté advocaten – notarissen, maar koos in 2011 heel bewust voor een kleinschalig(er) kantoor en persoonlijke dienstverlening waarna hij in 2017 samen is gaan werken met Roskam Profijt advocaten en SPRAAQ advocaten een feit is geworden.

Robert Kroon is een ervaren specialist in juridische dienstverlening aan bedrijven en organisaties en kan bogen op een ruime proceservaring, opgedaan bij rechtbanken en gerechtshoven in het hele land. Hij heeft ook met succes een groot aantal arbitrageprocedures gevoerd. Zijn analytisch vermogen is zijn grote kracht; hij weet als geen ander hoofd- en bijzaken te onderscheiden en daardoor de zaken helder en bondig uiteen te zetten voor zowel cliënt als rechter. Robert heeft speciale kennis op het terrein van bouwrecht, bestuurdersaansprakelijkheid en toezicht. Hij volgde onder meer de NCD-Nyenrode Commissarissencyclus en ontving bij de afsluiting van die studie de Best PaperAward. Bijzondere belangstelling heeft hij voor het toezicht bij bedrijven en instellingen en hij spart graag met bestuurders en toezichthouders. Hij bekleedt zelf ook een aantal toezichthoudende functies.

Nederlandse orde van advocaten

Robert heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdgebied geregistreerd:

  • burgerlijk procesrecht (Arbitrage, Beslag- en executierecht, litigation)

Robert is lid van

  • Vereniging van Incasso- en Procesadvocaten
  • De Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren

Heeft u een vraag aan Robert

Ik ga akkoord met de privacyverklaring