Direct juridisch advies nodig? Bel 085 773 20 85

'Bij het vak arbeidsrecht viel alles op z’n plek'.

Stephanie Profijt
Stephanie Profijt

Vastberaden en recht door zee

In de ban van het arbeidsrecht

Ineens werd mijn saaie studie Nederlands recht wél leuk. Dat gebeurde zodra ik het vak arbeidsrecht volgde. Ik was Nederlands recht gaan studeren omdat ik toch iets moest toen ik mijn VWO-diploma had gehaald, maar vond er niet veel aan. Bij het vak arbeidsrecht viel ineens alles op z’n plek. Mijn scriptie schreef ik daarna met mijn ogen dicht en die bul was in the pocket.

Het arbeidsrecht en dan vooral het ontslagrecht, heeft mij nooit losgelaten. Ruim twintig jaar ben ik  werkzaam als advocaat en hou ik mij alleen bezig met ontslagzaken. Hierdoor weet ik als geen ander welke stappen noodzakelijk zijn om het gewenste resultaat te bereiken, namelijk het vertrek van de werknemer, zo snel als mogelijk en liefst met een zo laag mogelijke vergoeding.

In Nederland zijn we doorgeslagen met de bescherming van werknemers

In september 2013 heb ik met mijn kantoorvriendin Kirsten de stap naar het zelfstandig ondernemerschap gezet omdat ik zelf wil bepalen wie ik help en hoe ik dit doe. In alle vrijheid ondernemen, mezelf kunnen zijn en doen wat ik leuk vind, is wat ik belangrijk vind. Dit sluit ook aan bij wat mijn klanten willen; met plezier hun onderneming runnen zonder gedoe met hun personeel. Daar hebben ondernemers simpelweg geen tijd voor en al helemaal geen zin in. Helaas ontkomen de meeste ondernemers hier niet aan. Ik weet dat ook ondernemers die het goed willen doen voor hun werknemers te maken kunnen krijgen met werknemers die hun eigen gang gaan, niet doen wat ze moeten doen of de sfeer negatief beïnvloeden. Kortom, gezeur met personeel. Ik vind dat ondernemers dan het heft in eigen hand moeten nemen en niet langer aan moeten blijven modderen. Het probleem met de werknemer lost zich (meestal) niet vanzelf op en de juiste stappen in het ontslagproces moeten worden genomen om te voorkomen dat een werknemer met een onnodig grote zak geld vertrekt. Geld dat er vaak niet is, en ook als het er wel is kan het altijd beter worden besteed. Met mijn jarenlange ervaring zorg ik ervoor dat in negen van de tien gevallen – ook al is er geen goed opgebouwd personeelsdossier – de werknemer geruisloos vertrekt tegen zo laag mogelijke kosten.

Ik ben duidelijk, direct, altijd eerlijk en weet wat wel en niet belangrijk is voor een ontslagzaak. Hierdoor kan ik snel inschatten hoe de zaak er voor staat en hoe het kan worden opgelost. Ik ben allergisch voor ondernemers die in een slachtofferrol duiken, blijven hangen in de ellende en weigeren de knoop door te hakken en maar geen beslissing nemen. Pak het op en ga verder!

Ik vind dat we in Nederland een beetje zijn doorgeslagen in de bescherming van de werknemer. Het merendeel van de ondernemers heeft het beste voor met zijn werknemers en heeft daar ook in geïnvesteerd. Waarom zou een ondernemer zonder goede reden afscheid willen nemen van een werknemer als er daadwerkelijk niets valt aan te merken op zijn functioneren? Dat een ondernemer niet over een perfect opgebouwd dossier beschikt betekent uiteraard niet dat kritiek nooit is besproken en dat er niets aan de hand is. Een ondernemer heeft simpelweg geen tijd (en zin) om telkens alles wat is besproken goed vast te leggen, ook al verwacht onze wetgever dit wel van hem. Gelukkig is het mijn ervaring dat het merendeel van de zaken wordt geregeld in onderling overleg en dat een procedure bij de rechter niet noodzakelijk is. Een arbeidsrelatie is net als een huwelijk. Als één van beide partijen niet meer wil houdt het simpelweg op. Het is dan alleen de vraag wanneer en tegen welke voorwaarden eindigt de relatie.

Wat je nog niet wist…

Inmiddels heb je denk ik wel een beeld van mij maar als je mij echt zou kennen, weet je ook dat:

  • Ik dol ben op een latte macchiato
  • Ik alle boeken van Harry Potter al een paar keer heb gelezen
  • Ik voor de vierde keer wilde beginnen met het startersloopgroepje maar er inmiddels wel achter ben dat hardlopen niet mijn ding is
  • Ik graag wandel met mijn hond Benny maar nog liever er voor zorg dat iemand anders van het gezin dit doet (met name als het regent)
  • Ik verslaafd ben aan het shoppen van kleding, schoenen en tassen. Maakt niet of het voor mijzelf is of voor één van mijn kinderen
  • Ik altijd wil winnen, ook van mijn kinderen
Nederlandse orde van advocaten

Stephanie heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdgebied geregistreerd:

  • arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stephanie is lid van

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederlands
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Resort Arnhem
  • Innoverend Netwerk Enschede

Heeft u een vraag aan Stephanie

Ik ga akkoord met de privacyverklaring